program


Historier mellem glasbilleder / Palo Macho

Historier mellem glasbilleder / Palo Macho

– UNIK NUTIDIG GLASKUNST FRA SLOVAKIET

Den internationalt anerkendte glaskunstner og professor ved Kunstakademiet i Bratislava, Palo Macho, har sammen med talentfulde unge kunstnere eksperimenteret med forskellige maletekniker på store flader af glas. Her møder nytænkning gamle slovakiske håndværkstraditioner med kunstglas. Det er bestyrelsesformand for Hempels Kulturfond, Bodil Busk Laursen, der viser rundt mellem værkerne denne dag.

Mødested: Hempel Glasmuseum, indgangspartiet ved billetskranken.

 

Annebjerg Stræde 2, 4500 Nykøbing Sj.

 

Pris: Voksne 60 kr., Børn under 18 år har fri entré.

Deltagerprisen inkluderer entré til museet.

Tilmelding er nødvendig.

– UNIK NUTIDIG GLASKUNST FRA SLOVAKIET

For Hempel Glasmuseum er det en stor glæde at være med til at formidle ny eksperimenterende glaskunst fra et europæisk land, hvor en stærk tradition og et fornyet fokus på vigtigheden af håndværkets færdigheder og teknikker bliver udgangspunktet for frodige eksperimenter og ny kunstnerisk inspiration.

Det slovakiske kunstglas har en lang og stolt tradition for dygtigt håndværk. I dag udfoldes det på alle kunstglassets områder som fx prismeslebne objekter, formstøbte skulpturer og installationer, hvor glas kombineres med lyskilder, fotografi og andre medier. Af særlig interesse er de eksperimenter med forskellige maleteknikker på store flader af vinduesglas, der aktuelt udvikles på Kunstakademiet i Bratislava af studerende og unge kunstnere.

Primus motor bag udforskningen af maling på glas og andre næsten glemte, gamle teknikker er den internationalt anerkendte (glas)kunstner og professor ved Kunstakademiet, Palo Macho. Under hans ledelse lærer de studerende respekt og forståelse for vigtigheden af at mestre det håndværksmæssige og inspireres samtidig til at udvikle individuelle, kunstneriske udtryk i deres arbejder.

Palo Macho har siden midten af 1990’erne udstillet intensivt i international sammenhæng. Hans værker vidner om det store kendskab til håndværksmæssige teknikker. Ved at kombinere tegning, maling og reliefstruktur dannet på slumpet glas opnår Palo Macho en imponerende stemningsmættet udtryksfuldhed med ofte minimalistiske midler som penselstrøg, grafiske linjer og få farver.

Udstillingen på Hempel Glasmuseum er kommet i stand i et samarbejde mellem Palo Macho, glashistorikeren og -kritikeren Pavla Rossini og museet. Foruden værker af Palo Macho rummer udstillingen et udvalg af arbejder af Machos studerende og viser mange eksempler på spændvidden i anvendelsen af glasmaleriteknikker, som ikke er benyttede af danske glaskunstnere.

Gode forslag


Din egen portal + markedsføring på denne portal

National konference om fællesejede virksomheder og andelsbevægelsen som nøgle til fremtidens landdistriktsudvikling.

For arrangører
HAR DU BRUG FOR ET BILLETSYSTEM

Har du brug for at billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: