Byvandring i Kalundborg om tiden under besættelsen 1940-45. Besøg ved et tidligere skjult våbenværksted og hør om dramatiske begivenheder i byen.
Byvandring i Sorø om tiden under besættelsen 1940-45. Hør om at sætte livet på spil i kampen mod de tyske besættere og om rationeringer og udgangsforbud.
Det er fascinerende at se og høre om ruiner fra middelalderen. Kom med på en rundvisning på Næsholm borgruin og få bud på, hvorfor borgen gik til grunde.
Videnssalon om modstand under anden verdenskrig ved museumsinspektør Karen Sivebæk Munk. Salonen er en del af 9 videnssaloner om Våben i Vestsjælland.
Byvandring i Nykøbing Sj. med temaet middelalder.
Byen er anlagt i 1200-tallet. Middelalderen var en dramatisk periode i byens historie.
Slagelse Museum inviterer til workshop i løbbinding, hvor kreativitet og fordybelse i fokus. Få indblik i teknikken og lær at lave en kurv.
Hvad har slaver med Holbæk at gøre? Få et svar på en rundvisning, der starter på Nationalmuseets værft på Holbæk Havn og slutter på Holbæk Museum.
På en vandring på Ringsted Kirkegård stopper vi ved gravsteder for kendte og ukendte personer, der har det til fælles, at de har været knyttet til Ringsted.
Rundvisning i området ved Tårnborg Kirke med fortællinger om borgruinen, kirken, kongerne og stedets betydning i middelalderen.
Rundvisning på Odsherreds Kunstmuseum med værker af Odsherredsmalerne og samtidskunsterne Frederik Næblerød og Casper Aguila.
Middelalderborgen Borren, som nu er en ruin, ligger på en halvø i Højby sø. Få en rundvisning på stedet og hør historien om dette forsvarsværk.
Lav selv legetøj som i 1930’erne og 40’erne, hvor børn ikke havde ret meget købelegetøj. Få hjælp af Kalundborg Museum til at komme i gang.
Hør om Julius og amerikaneren på en byvandring om de to berømte bygmestre i Ringsted. De står bag opførslen af mange imponerende bygninger i byen.
Vild med ruiner? Så tag med på en rundvisning i Antvorskov Klosterruin med levende fortællinger om stedets store betydning i middelalderen.
Byvandring i vikingetidens og middelalderens Slagelse. Byen var kendt allerede i 1000-tallet og har haft en central rolle i Danmarkshistorien.
Foredrag ved Susanne Nielsen, som fortæller om sin udstilling ”36 håndklæder – fragmenter af en landbokultur. ” En udstilling med 36 broderede håndklæder.
Rundvisning v/museumsinspektør Thomas Egeberg Lund Johansen i museets udstilling Glimt, der har nedslag og unikke historier fra Odsherred.
Kalundborg Museum inviterer til en foredragsrække om filmhistorie. Vært er Anne-Mette Pedersen, BA i Film- og medievidenskab. Dagens tema: Fjender og venner.
Farvefilm på Ringsted Arkiv med Turistforeningens Ringstedfilm fra 1952. Turismen er i sin spæde opstart og filmen giver et tidstypisk billede.
Byvandring med historier om Ringsteds gader, der er opkaldt efter kendte, særegne og fremtrædende personer, konger og dronninger.
Videnssalon om ufin engelsk sabotage under anden verdenskrig ved Thomas Egeberg Johansen. Salonen er en del af 9 videnssaloner om Våben i Vestsjælland.
Besøg Arne Jacobsens private sommerhus ved Sejerøbugten, og kom tæt på den natur, der inspirerede ham. I samarbejde med Realdania By & Byg Klubben.
Sankt Hans aften er lig med Sankt Hans bål, og bålet var tidligere lig med hekseafbrændinger. Hør hvorfor og lav selv et båloffer, der kan brænde på bålet.
Kalundborg Museum inviterer til en foredragsrække om filmhistorie. Vært er Anne-Mette Pedersen, BA i Film- og medievidenskab. Dagens tema: Porno, T-Rex og YouTube.
Videnssalon om våben fra jernalder og vikingetid i Vestsjælland ved arkæolog Trine Borake. Foredraget er en del af 9 videnssaloner om Våben i Vestsjælland.
Videnssalon om det at være flygtning ved Rolin Ali. Salonen er en del af 9 videnssaloner om Våben i Vestsjælland.
Videnssalon om forsvar i jernalder og vikingetid i Vestsjælland ved arkæolog Martin Pavon. Salonen er er en del af 9 videnssaloner om Våben i Vestsjælland.
enhed(er) i kurven
total:
Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.